Have

Bekæmp ukrudtet med flis

1.16KViews

Flis er navnet på de spåner der opstår, når man slår træ i stykker, som regel med en flishugger. Flis har mange praktiske anvendelsesmuligheder.

Når foråret kommer og varmen nærmer sig, kan man i de fleste villakvarterer finde mange danskere der sidder på knæ med havehandskerne på og lurer ukrudt. Men vidste du, at du med flis kan holde meget af dette ukrudt nede?

Du kan med fordel anvende flis, hvis du har mange busker og bede, hvor det i forvejen kan være svært at komme til at fjerne ukrudtet. Flisen skal gerne lægge i et lag på 10-15 cm for at virke mest effektivt. Det er vigtigt, at du fjerner alt rodukrudt inden du lægger flisen, da rodukrudt nemt kan skyde op gennem flisen.

Hvis du lægger flisen i bede hvor andre planter også har brug for kvælstof for at overleve, bør du gøde jorden inden du lægger flisen. Det skyldes, at flisen optager en del af det kvælstof i forbindelse med den naturlige nedbrydning og planterne går derfor glip af noget kvælstoffet.

Udover at holde ukrudtet væk, kan flis også hjælpe med at bibeholde fugten i jorden helt op til den oprindelige overflade, som ellers er skiftevis tør og fugtig. På den måde får planterne rødder mest muligt ud af den del af jorden som der er mest rig på næring.

Lav din egen flis

Du kan købe flis mange steder, men afhængigt af hvor meget du skal have, kan det godt gå hen og blive en dyr affære. Derfor kan du med fordel købe din egen flishugger, og dermed producere din egen flis. Hvis du f.eks. har en stor have eller måske en landejendom, hvor du har mange træer, som der skal ryddes ud i engang i mellem, er dette en perfekt mulighed til at lave din egen flis.

Skriv et svar