Bolig

Vigtige forberedelser når du skal have nyt køkken

Photo by Pixabay on Pexels.com
929Views

Det kan være et større projekt, end du måske havde forestillet dig. Eller også er det nøjagtigt lige så stort, som du frygtede. Her snakker vi selvfølgelig om dit nye køkken. Der kan være rigtig mange grunde til, at man skal have nyt køkken. Måske vil du gerne renovere, fordi det gamle køkken bare er slidt. Måske trænger boligen til et friskt pust? Eller også er du i forvejen ved at bygge nyt hjem, og så skal køkkenet selvfølgelig også med. Ligegyldigt grunden, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, og gør dig de nødvendige tanker vedrørende køkkenet.

Gør dig de nødvendige tanker

Der er mange ting, du skal have styr på, når du skal have nyt køkken. Det kan være noget så simpelt som valg af nyt inventar i form af glas, tallerkener eller bordplade til køkkenbordet. Det kan også være noget tungere overvejelser, som f.eks. valg af køkkenfunktioner eller placering af emhætte. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i både de store og små ting. Det gør intet at gå i detaljer med planlægningen, for jo grundigere du er, jo nemmere bliver det at realisere.

Du bør først og fremmest lægge et budget for det nye køkken. Hvad må det koste, og hvad forventer du at bruge? Sæt et cirka-beløb og tilføj så 10-15% ekstra til uforudsete udgifter. Dernæst bør du overveje hvilke funktioner, du vil have plads til i køkkenet. Du bør have i mente, at jo flere større hvidevarer og funktioner du vil have adgang til, jo mindre plads bliver der i køkkenet, og det kan derfor godt føles småt og trangt. Du kan med fordel få bygget skabe med plads til eventuelle mindre maskiner såsom røremaskine, toaster, brødrister, osv. Derudover bør du også finde ud af, hvilket design du vil have dit køkken i. Det kan godt være en større opgave, alt efter om du vil matche køkkenet med resten af husets stil eller ej. Dette betyder også, at du skal overveje, hvilke materialer der skal bruges til bordplader og lignende. Vær opmærksom på, at visse materialer kan være dyrere end andre.

Hvis du kan gøre dig disse tanker, inden du bestiller, så kan du være sikker på, at du får et flot, funktionelt og – ikke mindst – nyt køkken.

Vær opmærksom på elinstallationer

Inden du bestiller køkken, så bør du dog også overveje, hvor dine basale hvidevarer skal stå. Dette gælder især for dine større hvidevarer såsom køleskab, ovn og komfur. Du skal især også passe på med at flytte rundt på disse hvidevarer, da der kan være rør og andre installationer til stede, hvilket ville være et større arbejde at få flyttet. Køleskabet er ikke så galt, men især ovn og komfur kan være et mareridt at rokere rundt. Hav derfor disse overvejelser med i dine planer, når du skal vælge nyt køkken. Så slipper du for en unødvendig hovedpine, og du kan i stedet fokusere på de sjovere ting.

Skriv et svar