Bolig

Tre gode råd til at passe bedst på dit tag

839Views

Som årene går, vil det skiftende vejr sætte sine spor på huset tag. Dette gælder uanset hvor godt, du passer på det og vedligeholder det. Men der er en række gode råd til, hvordan du kan sikre dit tag en længere levetid. Dem kan du få indsigt i længere nede i artiklen. Men har tidens tand for alvor sat sig i tagkonstruktionen, så er det måske på tide at udskift dit tag. Hvis taget er meget medtaget, kan det nemlig ofte ikke betale sig at fortsætte med reparationer og pleje. Sørg desuden for at dit nye tag overholder regler og krav, både i forhold til områdets lokalplaner og krav om isolering i overensstemmelse med Bygningsreglementet.

Gode råd til tagpleje

Men der er flere ting, som du selv kan gøre for at pleje dit tag og derved udskyde tagskiftet inden det er for sent.

  • Gennemgå jævnligt taget for utætheder og småskader. Det er vigtigt at få fixet selv små skader og utætheder i taget, da selv en lille skade hurtigt kan udvikle sig til store og omkostningsfulde skader. Tjek også isolering og undertaget for revner og huller.
  • Tjek tagkonstruktionen for skadedyr. Selv i de kolde vintermåneder kan der blive dejlig lunt på sådan et loftrum, og derfor søger rotter og mus gerne indenfor i varmen. Også borebiller og husbukke finder gerne vej til loftrum. Tjek derfor efter potentielle indgange for mus og rotter, og undersøg tagkonstruktionen for gnavemærker efter skadedyr.
  • Tag kontakt til en fagmand. Du må ikke gå på kompromis med hverken kvalitet eller arbejdskraft når det kommer til din boligs tag. Taget er en dyr investering som skal holde de næste 45 år frem i tiden – derfor handler det om at vælge materialer af god kvalitet, og om at få det monteret og installeret korrekt. Forkert opførelse og vedligeholdelse kan medføre dyre omkostningsfulde skader.

Skriv et svar