Bolig

Spisebordsstolsguiden: Sådan finder du stolene, der beriger din hverdag

6.46KViews

En spisebordsstol et nok et af de vigtigste møbler i hele dit hjem ud over selve bordet. Det er her familien mødes for at spise mad sammen efter en lang dag i skole og på arbejde, og det er også her, du har dine gæster ovre til middag – og de skal gerne sidde behageligt. Derfor er det selvfølgeligt at foretrække, at stolene lever op til dine forventninger. Er det derfor ved at være tid til at udskifte de gamle stole, eller er du lige flyttet hjemmefra og slet ikke har nogle, så kan du finde et utrolig stort udvalg med mange forskellige modeller i god kvalitet til billige penge her.

3 tips til dig på spisebordsstolejagt

Det er overvældende at stå nede i møbelforretningen og skulle vælge imellem flere hundrede typer af stole. De ser alle flotte ud, og ofte er det fordi, at de er sat sammen med et unik indrettet stue med et passende bord. I bund og grund skal stolene jo passe til din spisestue og dit bord – ikke nødvendigvis en eller anden udstilling. Derfor får du her 3 tips, som du kan tage med på vejen i jagten på de perfekte spisebordsstole.

Med eller uden armlæn?

Det er selvfølgelig en personlig præference, men der er alligevel nogle æstetiske forskelligheder, som du skal være opmærksom på. Stole med armlæne har selvfølgelig en bedre komfort end stole uden, men denne komfort betaler du også for i form at pladsmangel. Stole med armlæn er typisk større og fylder mere ved bordet. Hvis det ikke er noget, som du synes om, så bør du måske overvejer at købe stole uden armlæn.

Materialevalget skal ikke kun passe til bordet

Det kan være kompliceret at vælge materialet, da det jo gerne skal passe til bordet. Og det er også en utrolig god start. Det er dog ikke det eneste, som du skal være opmærksom på, når du står og skal træffe beslutningen. Det er utrolig vigtigt, at stolene komplimenterer farvetemaet, du har i spisestuen samt lampen, der højest sandsynligt hænger over spisebordet. Mørk læder går fx godt sammen med skabe og borde af mørkt træ, mens tynde stålben bliver komplimenteret godt af en tyndere bordplade.

Simpel og lille stol eller stor og fyldig?

Hvordan har du lyst til, at dine stole skal fremstå i forhold til bordet? Det er vigtigt, at disse elementer passer sammen, for ellers overtager de hver især for meget, og det har du ikke lyst til.

 

Skriv et svar