Bolig

Sådan skaber du en hyggelig oase i stuen

1.05KViews

Stuen er og bliver et af hjemmets vigtigste rum. Det er her, at du slapper af efter en hård arbejdsdag, men det er også her, at hele familien og gæsterne hygger og taler i timevis. Derfor er der brug for en afslappende og behagelig stemning i rummet, og det kan sagtens skabes ved hjælp af et par hyggelige elementer i indretningen. Hvis din stue på nuværende tidspunkt er et afslapningsrum og et opbevaringsrum, gælder det derfor om at tage arbejdshandskerne på, så du kan kreere en hyggelig og varm oase i hjemmet.

Behagelige og flotte møbler

Noget af det første, som du skal overveje, når den hyggelige oase skal skabes, er, om stuemøblerne skal udskiftes. Det kan være, at din sofa er blevet så slidt, at betrækket er pinligt at vise frem for gæsterne, eller også trænger møbelarrangementet til et nyt pift i form af et flot sofabord. Når den nye sofa skal anskaffes, skal du huske, at nøgleordet er komfort. Undgå at have stilrene elementer i tankerne, idet flere af disse muligheder blot byder på hårde sofaer, hvor man ikke kan slappe ordentligt af. Kig i stedet på store sofaer, hvis pladsen er til det, og kig på sofaer med gode ryglæn, så både du og gæsterne kan nyde de lange snakke. En sofa med chaiselong er et godt bud, hvis du elsker at have benene oppe og falde i søvn på en fredag aften foran en god film.

Planter, planter og planter

Ingen oase uden planter. Planter hører ikke kun hjemme i soveværelset, på kontoret eller i køkkenets vindueskarme. Stuen er uden tvivl et rum, hvori du kan stille diverse flotte planter. Planterne vil ikke blot skabe en rolig og behagelig stemning – de vil også sætte et friskt og flot præg på rummets indretning. I forbindelse med udvælgelsen af planterne kan du både kigge efter store gulvplanter, for eksempel en smuk stuebirk eller Monstera-plante. Små planter i stuens vindueskarme eller på bordet vil ligeledes skabe en dejlig følelse af at være midt i en hyggelig og inspirerende oase.

Hyggelys

Prikken over i’et på den nyindrettede stue er det perfekte hyggelys i form af forskellige lamper med et behageligt lys. Gulvlamper er især at foretrække punkt, idet du her vil kunne finde mange hyggelige løsninger. Denne lampe er ligeledes velegnet til børnenes hyggehjørne i enden af stuen, så du har rig mulighed for at læse en sød og sjov godnathistorie i behagelige omgivelser. Hvis du ønsker at finde en ny loftlampe, skal du sørge for at kigge efter en lampe med en god skærm for derefter at vælge den helt rette pære. På den måde undgår du at skabe et koldt og klinisk lys, men du skaber derimod et varmt lys, der er behageligt, når man skal se film, eller når der skal læses bøger på den nye sofa.

Billede: https://pixabay.com/da/stue-sofa-interi%C3%B8r-v%C3%A6relse-hjem-2732939/

Skriv et svar