Bolig

Din guide til ombygning af din bolig

924Views

Det kan være en stor og uoverskuelig proces at skulle bygge om derhjemme, men med nogle små råd kan processen føles mere overskuelig og blive en lettere og bedre oplevelser for dig.

Planlægning er det vigtigste

Start ud med at få et ordentligt overblik over den ombygning i står overfor, hvis det er en totalrenovering, er der mange ting der skal tages højde for. Men få evt. hjælp af en rådgiver, arkitekt, eller entreprenør. De kan hjælpe dig med at få et overblik over tidsplan, økonomi, og hvilke materialer der skal bruges for at komme i mål. I kan selvfølgelig også vælge at benytte jer af brugte byggematerialer, hvis i mener at dette vil passe bedre i stilen til jeres bolig eller i ønske at spare penge. Men husk at tjekke leveringstiden på disse materialer, det kan nemlig være alt afgørende for jeres tidsplan, og i kan på den måde sørge for at projektet ikke går i stå. Også husk at være realistisk når du skal vurdere hvor meget af håndværket, du selv er i stand til at lave.  Det kræver ikke altid kun lidt snilde, og det rigtige værktøj, men ofte også viden og erfaring og måske flere personer til at hjælpe.

Man skal huske at en ombygning er rigtig krævende både tids- og energimæssigt, og hvis man har job ved siden, kan man nemt ende med at gå død i processen hvis ikke man passer lidt på. Og hvis du ønsker at lave flere af opgaverne selv, er det også rigtig vigtigt at du husker at undersøge de lovmæssige krav der kan være til ombygninger eller kan det ende med at koste dig rigtig dyrt.

Familie

Derudover skal man også huske at tænke på de forholdsmæssige aspekter, hvis man bygger om sammen med sin partner. Det kan være en rigtig god ide at, aftale arbejdsfordelingen inden man går i gang. For det kan tære hårdt på forholdet, hvis man ikke har forventningsafstemt. Og det er også rigtig vigtigt, at man husker at begge parter, gør det så godt, de kan og man jo begge ønsker at få projektet færdigt så hurtigt som muligt. Og der er ikke nogen grund til, at man skader sit forhold unødvendigt, fordi man er i en bygge proces.

Husk at overvej om hvorvidt du og din familie, skal og kan bo i huset imens. Og hvor meget i egentlig vil udsætte jer selv, og jeres børn for. Det kan virke sjovt og spændende i starten, men når man kommer i gang og hverdagen træder ind med skolen, sport, mad og arrangementer kan det blive stressende. Så det er en god ide at melde ud til familie og venner at i et i denne proces, og den kommer til at tage meget af jeres fokus det næste stykke tid

Prioriter

Det kan være fristende at starte lidt med alle de sjove ting, der er i jeres proces. Og selvom det er evigt skønt at have en træterrasse om sommeren, er det bare også rigtig vigtigt at have styr de vigtige rum som badeværelse og køkken.  Det er vigtigt at man sørger for at man vælger de rum, som har stor betydning for hverdagen og laver dem først. Det vil sige et soveværelse, køkken, og bad, eller i hvert fald at man sørger for at disse ting bliver hurtigst muligt brugbare. Dette vil lette jeres hverdag meget, og man slipper for at skulle kæmpe med madlavningen både fysisk og psykisk.

Skriv et svar