Bolig

Boligmarkedet: Det er lejers marked

909Views

I dag er det uden tvivl meget nemmere at finde en lejebolig, end det var for blot få år siden. Sociale boligbyggerier og andre større byggeprojekter planlægges overalt i de danske storbyer, og det er efterhånden sværere ikke at finde en passende bolig, end det er at finde en, der passer perfekt. Derfor skal man da også, når man leder efter bolig, tillade sig at være mere kræsen, end man har været tidligere. For i en tid, hvor markedet er lejers, er udlejerne generelt mere tilbøjelige til at forhandle og gå på kompromis.

Læs med i artiklen her og få indblik i, hvorfor boligmarkedet i højere grad er lejernes i dag, end det var for få år siden.

Storbyerne bygger nye lejeboliger i massevis

For få år siden var det ikke nemt at skulle finde en lejebolig i en af de danske storbyer. Lejemålene var stort set taget, og dem, der var tilbage, var generelt for dyre til en helt almindelig borger. Sådan er det dog ikke mere, og det skyldes generelt, at de private bygherrer har fået lov til at gå amok for at få bygget flere private lejemål. Industriområder er flyttet udenfor boligområderne, og i stedet har man bygget større sociale boligbyggerier på opfordring af lokale politiske organer.

En af de steder, hvor man for alvor har kunne se en forskel i forhold til antallet af lejemål, er i Aalborg. Her har den problematiske pladsmangel betydet, at enorme boligbyggerier har fået frit lejde – og resultatet er i dag, at der er masser af plads til dem, der hellere vil bo i den nordjyske storby. Find din kommende lejebolig her.

Også byggestilen i den nordjyske boligbyggerier har ændret sig i en sådan retning, at betonelementerne og de grå facader facader er skiftet ud med fine kreative specialdesignede elementer, som får selv sociale byggerier til at se helt flotte ud. Og det har man gjort for at gøre bylivet både mere attraktivt, men også for at få folk til at vælge disse byggerier i stedet for de ældre og mere kedelige boligforhold. For den enkelte beboer er det da også med til, at man i højere grad gør noget ud af sin lejebolig, og set i lyset af tidligere byggeprojekter må det siges at være en stor succes. Se meget mere om boligindretning Aalborg her, hvor en jysk storby faktisk har gjort sig bemærkelsesværdig set med geografiske øjne.

Skriv et svar