Andet

Indret din bolig med brugskunst

1.25KViews

Brugskunst er et løst defineret ord, det vil sige at man ikke har en præcis definition, men i daglig tale bruges det ofte som en betegnelse for alle de ting der bruges i indretningen. Ofte er disse genstande forbundet med et specielt brand eller design. Med denne definition er der altså mange tusinde produkter, som hører under brugskunst. Derfor kan vi kun tale om nogle få her, fra nogle af Danmarks og verdens mest anerkendte og populære mærker.

Dansk brugskunst – Bloomingville, House Doctor, Hübsch, bObles og så videre

Disse store danske virksomheder er verdenskendt for deres enestående designs i exceptionel kvalitet. Mange af disse firmaer hylder den fantasifulde minimalisme. Især brands som Bloomingville, House Doctor og Hübsch som kan findes her er kendt for den utrolige opfindsomhed i deres brugskunst. På én og samme tid er de strippet for alt hvad der er unødvendigt og fulde af små finurligheder, som gør deres produkter til de mesterværker de er. Du kan se disse fantastiske produkter. Mange af disse firmaer designer alle deres produkter i Danmark, men får dem produceret i andre lande. Dette ændrer dog ikke på deres kvalitet, for alle producenterne er under stærke restriktioner fra firmaerne.

BObles er også et stort dansk firma, som blev startet i 2006 af en dansk mor. I dag laver de legetøj, primært af EVA-skum, til hele verdenen. Dette legetøj er særdeles motorisk stimulerende, hvilket gør dem til den perfekte investering til børneværelset. Udover det er de også utroligt multifunktionelle, de kan både bruges som indretning, træning af balance og træning af muskler for både børn og voksne.

Er brugskunst ikke lige meget?

Det korte svar er simpelt, nej. Brugskunst er ekstremt vigtigt af mange forskellige årsager. Den første og mest væsentlige er det materialistiske behov vi har som mennesker i dag. Vi skal have et bord at spise ved, service at spise fra og køkkenartikler til at lave maden med. Alle disse er nogle behov som skal opfyldes. Men udover det kan brugskunst meget mere. Med interiørindretning kan vi gå fra at leve i et middelmådigt hus til at bo i vores hjem. Indretningen kan gøre forskellen fra noget der bare er et tag over hovedet til et hjem. Brugskunst handler derfor mere om livskvalitet, og hygge end at opfylde vores krav for at overleve.

Brugskunst til alle hjemmets rum

Når du skal finde produkter til indretning af dit hjem, skal du huske at det skal passe ind med der hvor du er. For eksempel skal man tænke meget over hvad man placerer i badeværelset da det jo godt kan blive meget fugtigt derinde. Modsat skal man også tænke over hvordan man indretter børneværelser så de er børnevenlige og samtidigt ser pæne ud. Du kan finde et hav af artikler som går mere i dybden end her med hver enkelt rum men det bliver hurtigt ensformigt og kedeligt, derfor er der her en kort guide til de vigtigste rum som er nem at forstå og helt sikkert vil give dig en masse inspiration til hvordan du kan indrette dit hus så det bliver til et hyggeligt hjem.

Stuen

Stuen er måske det vigtigste rum i huset, alt efter hvad for en person du er. Derfor er det vigtigt at den passer til lige præcis din smag. Det er nemlig svært at indrette stuen og alt efter om du skal indrette en familie stue, eller en stue til en studerende, så ændrer dine behov sig. Til den studerende er der fire ord som gælder mere end nogen andre, spar plads og penge. Heldigvis er der et hav af forskellige genstande, som er særdeles multifunktionelle og ser vanvittigt stilfulde ud. På den måde kan du få designer møbler uden at spilde din dyrebare gulvplads. Til familiestuen er det mere den gennemtrækkende hygge, som vinder over den økonomiske situation. Her kan du frit vælge lige præcist hvad du vil have. Tit ser man store gulvplanter, borde og sofaer i familie stuer da de har råd og plads til det.

Badeværelset

Badeværelset er næsten det samme om man er studerende eller ej. Der er nogle ting som skal være der, toilettet, badet og vasken. Resten er ting som du kan lege med. Små planter, fine pedalspande her kan især Wesco foreslås og hvad du ellers kan have brug for, en radio osv. Disse ting kan nemt bruges til at pifte badeværelset lidt op. Hvis du så syntes du løber tør for plads, eller rummet føles indelukket så kan du putte et stort spejl på en væg. På den måde bliver værelset åbnet helt op.

Børneværelset

På de seneste år er børneværelset blevet til et ikon på hvad en familie er i stand til. Det er ikke længere et roderum fyldt af legetøj men et værelse som er indrettet ligeså hyggeligt som resten af huset. Derfor er der kommet en eksplosion af firmaer som designer flot og funktionelt legetøj til alle fra de helt mindste til de store børn. Her er mærker som Sebra og den før nævnte bObles meget populære.

Skriv et svar