Andet

Gode råd til belysning i din bolig

907Views

Belysning i din bolig drejer sig om mere end selve lamperne. Belysningen er ofte noget, som man tager for givet, men som faktisk har stor betydning for det rum, som der skal lyses op. Udover selve lampen, skal man nemlig også tænke på placeringen af lyskilden samt pæretypen.

I sommerhalvåret betyder den indendørs belysning ikke særligt meget. Derimod betyder det utroligt meget om vinteren – både for brugen af vores bolig og vores sundhed. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du får den mest optimale belysning ved brug af lamper i din bolig.

Lampetypen er mere end design

Når man står i lampeforretningen, kan man nemt blive fristet til at købe en lampe med hjem, udelukkende fordi den er pæn og passer godt til stilen i ens hjem. Det kan dog være en fejl, fordi lampen ikke giver det rigtige lys, og dermed ikke opfylder sin funktion.

Når man vælger lampedesign skal man nemlig også være opmærksom på, hvordan lyset fordeles. Det er lampens design med til at afgøre. En lampe i glas giver eksempelvis dobbelt så meget lys, som hvis skærmen havde været lukket.

Bland forskellige typer lamper

Ofte ender en bolig med at have flest lamper, hvor lyset er nedadrettet. Det kan betyde, at rummet føles lille og mørkt. Sørg derfor i stedet at blande forskellige typer af lamper i et rum, sådan at det dækker de forskellige funktioner, som der findes i rummet.

Tænk i helheder

Udover at fokusere på, at hvert enkelt rum har dækkende belysning, kan det også være en god idé at tænke på boligen som helhed. Det kan eksempelvis betyde, at lysniveauet er det samme i de forskellige rum, så det ikke føles helt mørkt, når man går fra et rum til et andet. Det vil gøre din bolig mere sammenhængende.