Bolig

Sådan får du en bedre energimærkning

576Views

Skal du sælge dit hus, eller vil du bare gerne formindske dit energiforbrug? Så skal du se efter, hvordan du kan få en god energimærkning. Det er ikke altid let, men det kan blive en nemmere sag, hvis du ved, hvad du bør gå efter. Læs disse tips for at se, hvordan du kan forbedre din energimærkning.

Hvad er energimærkning helt præcist?

Energimærkning er et mærke, der fortæller en eventuel køber om din boligs energiforbrug. Det vil sige, at køberen vil få en idé om, hvor meget det vil koste i forhold til varme-, el- og vandforbrug. En god energimærkning er derfor attraktiv for både sælger og køber, fordi køberen vil gerne have et hus med en god mærkning, og sælgeren vil gerne kunne sælge huset. Derfor er det det værd at se på, hvordan du kan forbedre din energi mærkning. Klik videre, og læs mere om energimærkning her.

God isolation

Noget af det bedste, du kan sikrer dig, er, at du har god isolation. Det gælder for eksempel loftsrum, hvor der ikke er isoleret tykt nok, og varmen kan svinde ud, eller kulden kan komme ind. Varme stiger trodsalt, og du vil helst holde den inde i huset. Det kan være, at loftrummet allerede er isoleret, men er det ikke gjort effektivt nok, kan det være det værd at efterisolere. Isolation af rør kan også hjælpe, hvis det er rør, der ikke sidder inde i den del af boligen, der skal opvarmes. Det kan for eksempel være rør, der leder vand rundt i boligen.

Nyt udstyr

Det kan også hjælpe på boligens energimærkning, hvis du opdaterer et par ting, der bruger energi. Det kan for eksempel være en gammel pumpe eller et gammelt gasfyr, der ikke er deres energiforbrug værd. Det kan ofte betale sig at udskifte sådanne. Dog er det anbefalet, at du lige vender det med en professionel først. Hvis du allerede er i kontakt med en ejendomsmægler, vil de også kunne hjælpe dig.

Vigtigheden af god energimærkning

En god energimærkning har stor betydning, uanset om du er ved at sælge dit hus eller ej. Hvis du sælger dit hus, vil købere finde en god energimærkning tiltalende, fordi det betyder at prisen for at bo i huset bliver lavere. Sælger du ikke dit hus, betyder det blot, at prisen for at varme huset op, er billigere for dig. Derfor er det generelt en god idé at investere i din energimærkning.