Bolig

Kan det altid betale sig at låne penge til boligforbedringer?

851Views

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der særligt er ét formål, der lånes flest penge til blandt danskerne. Vi er nemlig glade for at låne penge til forbedringer i boligen. Det er der flere årsager til, hvorfor det ikke kun handler om at vi er glade for at bo pænt. For mange handler det i lige så høj grad om, at det er en investering.

Faktum er dog, at det ikke blot er selve forbedringen, der skal tjenes hjem i form af en øget boligværdi. Der er også udgifter til lånet, der skal tages hensyn til. Det er ikke alle, der husker dette, og derfor tror de, de har lavet en god investering, selvom lånets udgifter har været for høje og har gjort det til en dårlig investering.

Det kan ikke altid betale sig at låne til boligforbedringer

Derfor kan det ikke altid betale sig at låne penge til at renovere eller på anden vis forbedre din bolig. Hvis du ikke blot gør det med fokus på at forbedre din bolig, så du får mere glæde ved at bo i boligen, men faktisk har et ønske om, at det skal være en god investering, så er det vigtigt, du sørger for at regne lidt på det først.

I de fleste tilfælde kan det godt betale sig, hvis der er tale om en mærkbar forbedring. At du bruger mange penge på at udskifte dørhåndtag er dog næppe noget, der vil afspejle sig i boligens værdi. Derfor er det heller ikke alle forbedringer, der er værd at lave i din bolig, hvis man kun ser på dem i et investeringsøjemed.

Hvornår kan det betale sig at låne til boligforbedringer?

Det er svært at svare på, hvornår det kan betale sig at låne penge til et sådant formål. Hvis du bor i et hus, der har et køkken, der er gammelt og slidt, så vil det typisk godt kunne betale sig at udskifte det med et nyt. Det betyder dog ikke, du skal sigte efter det dyreste køkken i sortimentet, da værdistigningen ikke vil følge.

I stedet skal du finde et pænt køkken, du kan få til en god pris, så du er sikker på, at det er en investering, du kan holde hjemme ved øget værdi af din bolig og derfor også en øget friværdi. Det samme gør sig gældende, hvis du overvejer at renovere dit badeværelse, lægge nyt gulv i hele boligen, eller udskifte alle dine vinduer.