Bolig

Find det rigtige gulv

664Views

Besøger du en af landets største gulvforhandlere FlotteGulve.dk, så vil du hurtigt se at udvalget af gulve er stor. Så hvordan finder du det rette gulv? Det får du her nogle tips til:

At finde det rette gulv starter med at stille dig/jer selv nogle spørgsmål.

Hvor skal gulvet ligge og hvilke krav stiller det til gulvet?

Det er meget vigtigt at overveje, hvor et gulv skal ligge, da der stilles vidt forskellige krav til gulvet alt efter, hvor gulvet ligger. Skal gulvet lægges i en stue, et soveværelse eller et værelse, så vil kravene til gulvet være betydeligt mindre end hvis gulvet lægges i køkkenet, gangen eller et bryggers og lægges gulvet i badeværelset eller i andre vådrum så er der en række lovkrav gulvet skal leve op til.

På samme måde vil kravene til et gulv være højere, hvis det skal anvendes til et erhvervsformål end hvis det lægges i en privat bolig.

Hvem bor i boligen eller hvem bruger rummet?

Du skal også overveje, hvem og hvor mange der anvender rummet, hvor gulvet skal lægges. Er det i en privat bolig så er der eksempelvis stor forskel på, hvor meget et gulv slides alt efter om der er børn og kæledyr i hjemmet eller ej. Det betyder eksempelvis også meget hvorvidt du eller dine gæster beholder skoene på indendørs eller ej.

Ved erhvervsformål betyder det ligeledes meget hvor mange, der jævnligt færdes på gulvet.

Hvad er budgettet?

Et eksklusivt plankegulv i en eksotisk træsort er smukt, men er også dyrt og for ikke at blive skuffet, så kan du med fordel fra starten fastsætte en maksimal pris for, hvad gulvet må koste og så kun se på gulve, der er i budgettet, på den måde undgår du at falde for et gulv du ikke har råd til.

Når du har fundet en gulvtype, der lever op til dine behov og ønsker, så kan du vælge den træsort, farve eller det design, der passer til din smag og boligindretning.

Et godt tip til at vælge det rette gulv er at tage din gulvforhandler med på råd og at forklare hvad dine behov og ønsker er. At vælge et nyt gulv er nemlig et valg for mange år frem i tiden og det kan derfor godt betale sig at træffe det rette valg fra starten.