Bolig

Derfor skal du bo med en roomie

713Views

I de kolde vintermåneder, hvor vi automatisk er mere hjemme, kan det hurtigt gå op for dig, at du savner noget selskab, hvis du bor alene. Mange er ikke så sociale om vinteren, og det kan have negativ effekt på mange. Dette kan, udover det økonomiske gøre, at det er oplagt at finde og bo med en roomie.

Der er mange fordele ved at bo sammen med en eller flere andre. Alene det økonomiske aspekt er ofte grund til at folk søger efter en roomie til det ekstra værelse i lejligheden. Mange unge i dag finder også sammen i større grupper og danner kollektiver, så man har større sandsynlighed for at have råd til at bo i en lejlighed i de attraktive storbyer.

En at komme hjem til

Savner du, at der er mere liv i hjemmet, så find en roomie. Det kan gøre en kæmpe forskel for din hverdag, at der er nogle at komme hjem til efter skole eller arbejde. Det er meget forskelligt fra person til person, om man får et tæt socialt bånd med sin roomie. Man kan allerede bestemme sig for i ansøgningsfasen, om man ønsker en roomie, man kan skabe et venskab med, eller blot en der kan betale anden del af huslejen.

Ofte finder unge i dag roomies for også at skabe sociale bånd. Det kan være, du lige er flyttet fra Århus til København, og ikke kender mange mennesker her, da er det ekstra rart at have en sød roomie at tale med om dagen, der er gået. Det vigtigste er, at I begge kan føle jer tilpas og hjemme.

Hvor finder du den rette?

Der findes efterhånden mange steder, du kan lede og finde en roomie. Boligjagten er jo en jungle for mange, og er man boligsøgende, ved man godt, at det næsten kan være umuligt at finde sin helt egen lejlighed. Derfor søger mange værelser hos andre.

Du kan både søge på Facebook efter find en roomie, hvor der findes grupper til hvert område i landet, hvor folk både eftersøger roomies eller værelser. Ofte skriver folk om sig selv, og du kan tjekke deres profil ud på sociale medier. Du kan også selv skrive, hvad du søger, og så bede folk sende en motiveret ansøgning – ligesom hvis man skulle søge et job.

Der findes også en del boligportaler, hvor du både kan finde hele boliger og værelser hos andre. Det kan tage noget tid at finde frem til den rette roomie, men det er ofte eftersøgningen værd.