Bolig

Derfor bør du hyre en boligadvokat

907Views

Hvad enten du skal købe en ny bolig eller sælge din gamle bolig, kan hjælp fra en boligadvokat være guld værd.

I begge tilfælde er der mange juridiske aspekter der skal tages stilling til, og det er her boligadvokaten kommer ind i billedet, så du undgår nogle af de mange faldgruber, som kan komme til at koste dig mange penge. Der er nemlig mange penge involveret i en bolighandel, og en boligadvokat kan sørge for, at du ikke kommer til at begå nogle fejl.

Når du skal sælge din bolig

Om end du sælger din bolig via en ejendomsmægler eller uden, er det altid en god ide at have en boligadvokat ved din side – og især hvis du sælger udenejendomsmægler. Når du skal sælge din bolig, er der en lang række dokumenter som skal være på plads, for at du overholder de krav, lovgivningen stiller ved et boligsalg. Dette kan en boligadvokat bistå med. Derudover sikrer advokaten, at alle købsaftalens vilkår bliver korrekt formuleret, og du får rådgivning omkring alle de juridiske dokumenter både før, under og efter salget.
Ydermere står boligadvokaten også for al kommunikation med købers advokat, så salget forløber retsmæssigt.

Når du skal købe ny bolig

Når du skal købe en ny bolig, kan det ligeledes komme dig til stor fordel, at gøre brug af en boligadvokat. En ejendomsmægler er som regel en rigtig god sælger, og det kan derfor være fristende at skrive under på købsaftalen med det samme, hvis du har fundet din drømmebolig.

Der er dog mange ting at skulle holde styr på, og en boligadvokat vil kunne rådgive dig gennem hele processen før, under og efter købet. Boligadvokaten gennemgår købsaftalens indhold, tilstandsrapporten samt elinstallationsrapporten, og kan hjælpe dig med at tage stilling til, om der f.eks. skal tegnes ejerskifteforsikring.

Derudover varetager de også al det administrative ift. bolighandlen, så du ikke skal bekymre dig om dette.

Skriv et svar