Andet

Tips til at spare penge som studerende

915Views

Det kan være en dyr affære at bo i egen lejlighed, især som studerende, hvor pengene er begrænsede. Det kan være en enorm stressfaktor hele tiden at skulle vænne hver en krone, for at være sikker på, at have mad på bordet hele måneden. Det er dog noget, som ikke bør fylde alt for meget, fordi studietiden er en tid, som helst også skal nydes med alle dine medstuderende. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvordan du let kan spare penge i hverdagen.

Lav en madplan

Det kan være en enorm økonomisk fordel at lave en ugentlig madplan, hver uge. Det kan spare dig for en masse penge, og ikke mindst tid i hverdagen. Hvis du sørger for at lave en madplan hver søndag, til den kommende uge, så ved du hvad du skal handle ind til hele ugen, som du kan klare på én gang.

Hvis du kun går i et supermarked en gang om ugen, så bruger du ikke en masse unødige penge på ting som egentlig ikke har brug for, som de fleste kommer til, hver gang dagen byder på en tur i et supermarked. Lav derfor en indkøbsseddel, og hold dig til den! Hvis du er rigtig god, så sørger du for at kigge i tilbudsaviser, og handle ind der, hvor du kan få dine varer billigst.

Derudover er det bare langt billigere at lave mad hjemme, frem for at købe måltider ude.

Drik vand!

Det er et simpelt tip, men det kan spare dig for en masse penge. Det er langt billigere kun at drikke vand som udgangspunkt. Det er ikke kun billigere men også et sundere alternativ til sodavand, saft og andet.

Anskaf dig en cykel

En cykel kan spare dig for en masse penge, fremfor hvis du benytter dig af offentlig transport. Hvis du eksempelvis bor i København, og samtidig også studerer i København, så kan du sagtens klare dig med en cykel. Den offentlige transport bliver desværre kun dyrere og dyrere for hvert år der går, hvilket er endnu et godt argument for at anskaffe sig en cykel.

Streamingtjenester

Netflix, Viaplay, HBO og TV2 Play er kun et lille udpluk af alle de streamingtjenester, som i dag er på markedet. Der er ingen grund til at have et abonnement ved alle streamingtjenesterne, da det hurtigt kan løbe op i rigtig mange penge. Vælg derfor en enkel eller to streamingtjenester, alt afhængigt af dit månedlige budget. Det kan spare dig for en masse penge.

Køb brugt

Det er en fordel at købe brugt, om det er tøj eller møbler. Der er en masse penge at spare, ved ikke at købe alt fra nyt.

Hvis du er handy, så kan du også selv give dig til at bygge møbler af ting fra naturen. Dorcdanola.dk er i den forbindelse et godt website at kende. Hjemmesiden forhandler værktøj til de fleste formål.

Få en roommate

Hvis du har pladsen til det, så kan det være en økonomisk fordel at anskaffe dig en roommate. Der er stor efterspørgsel efter boliger og ikke mindst værelser, især i månederne op til studiestart. Hvis ikke du har en ven eller veninde, som står og mangler tag over hovedet, så kan du med fordel benytte dig af Findroommate.dk, det er en portal, som kan matche dig med den helt perfekte roommate for dig!

Skriv et svar