Andet

Skab et miljøvenligt kontor med fire hurtige tiltag

852Views

Flere og flere begynder at tænke klimaet ind i deres daglige valg, således at der bliver taget højde for, hvad der er mest skånsomt for miljøet. Selv på kontoret kan du være med til at gøre en forskel for kloden.

Tænk i klimavenlige materialer

Trænger dine kontoromgivelser til en frisk klat maling, så er det en god mulighed for at vælge bæredygtig maling, som både er sundere for dig og klimaet. Næste gang du skal have ny kontorstol eller skrivebord, kan du samtidig prioritere at købe inventar, der er fremstillet i bæredygtige materialer.

Reducer brugen af papir

Papirspild er en af de helt store syndere på kontorer over hele verden. Med follow me printing reducerer du mængden af unødige print. Læs mere her. Du kan også udnytte papiret bedst muligt ved at printe og skrive på begge sider, ligesom du kan overveje en ekstra gang, om et print virkeligt er nødvendigt, eller om dokumentet sagtens kan læses på computeren.
Til de nødvendige udskrivninger kan du købe papir lavet af genbrugsmaterialer.

Tænk over dine vaner i forhold til strømforbrug

Spar på strømmen

El er en anden post, hvor du kan tænke over dit forbrug og spare både miljøet og dine pengepung for unødig brug. Lader du tit din computer stå for for eksempel at tage et længerevarende opkald eller gå ud og lave frokost, så indstil din computer til at gå i dvale efter et stykke tid. Og sluk altid for kontakter, der ikke bør være tændt, såsom hvis du har en lampe tændt ved højlys dag.

Giv de brugte ting videre

Har du gamle computere og mobiltelefoner liggende, som du ikke længere bruger? Så skynd dig at få indleveret dem til genbrug. Selvom batteriet er helt dødt, eller skærmen er smadret, kan der stadig være værdi i det gamle elektronik, da små dele fra dem oftest kan bruges i nye produkter.