Andet

A-kasser er din hjælp i nøden

283Views

Hvis uheldet er ude og du kommer til skade på dit arbejde, så er A-kasserne din bedste ven. De er forskellen på at stå på gaden og at beholde hus og hjem. Det er en forsikring som du har tegnet. Den hjælper dig hvis uheldet er ude og du bliver arbejdsløs. Hvis du af en eller anden grund slet ikke længere kan arbejde, er du også bedre stillet, hvis du er medlem.

A-kasser har en pris

Uanset hvilken af de mange forskellige a-kasser du vælger, så skal du betale for at stå der. Det er forsikringer. Du betaler et beløb hver måned, for at være sikker på at nogen passer på dig, hvis du en dag står uden arbejde. Du får ikke kun økonomisk hjælp. Ud over at du rent faktisk får penge, hver måned, får du også en hel masse hjælp. Du bliver tilbudt gode kurser, som kan hjælpe dig med at komme tilbage i arbejde. Du får også gode samtaler, som hjælper dig med at finde ud af om du egentlig er det rigtige sted på arbejdsmarkedet.

A-kasse kontra kontanthjælp

Måske synes du det er fjollet at indbetale penge hver eneste måned, når du har et arbejde. Du forestiller dig måske at du aldrig bliver arbejdsløs. Det kan godt være at du har ret. Hvis du ikke har ret, er alternativet kontanthjælp. Måske er det netop derfor du synes det er fjollet at indbetale hver eneste måned. Kontanthjælp er ikke det samme som en A-kasse. Det er en forsikring. Faktisk nøjagtigt lige som alle de andre forsikringer du betaler til hver måned. Beløbet du får udbetalt hver måned, hvis du bliver arbejdsløs, er langt højere i en A-kasse end på kontanthjælp. Desuden tilbyder de dig bedre vilkår. Du får langt bedre hjælp til at komme i arbejde, end du gør på kontanthjælp.

Skriv et svar