Bolig

Optimal indretning af badeværelset

1.17KViews

Talemåden går ofte på, at køkkenet er husets vigtigste rum, hvilket naturligvis også er gældende i rigtig mange hjem. For mange boligejere er badeværelset dog også et ganske vigtigt rum, og endda en form for frirum, hvor det er muligt at komme ned i gear igen efter en lang dag. Skal du renovere eller forny dit badeværelse, kan du blive klogere på området her. Hvis du læser med i det nedenstående kan du samtidig få en smule nyttig vejledning i forbindelse med indretningen, så du forhåbentlig kan få dit drømmebadeværelse.

 

Det praktiske

Badeværelset er meget sjældent et af husets største rum, så derfor har man ofte begrænset plads i forbindelse med indretningen, hvorfor man er nødt til at have det praktiske og funktionelle for øje. Det er svært at komme udenom, at toilet, bruseniche og armaturer er rummets vigtigste elementer, og disse optager automatisk en del plads. Har du brug for flere kvadratmeter, kan du evt. overveje at tage lidt fra et tilstødende rum, så du får den nødvendige plads. Ellers gælder det grundlæggende om at være lidt kreativ. Du kan finde mange gode og integrerbare opbevaringsløsninger hvad angår badeværelsesmøblerne, og samtidig kan du komme langt med forskellige kasser og kurve.

 

Det æstetiske

Stil er et spørgsmål om præferencer – det er blot vigtigt, du føler dig godt tilpas på dit badeværelse. Når det kommer til indretningen af rummet, er det ganske små ting, der i princippet kan gøre forskellen. Et par farverige håndklæder eller stilfuld brugskunst kan således have stor betydning for det visuelle udtryk. En stor del af dette udtryk afhænger også af hhv. vægge og gulv, hvor mange vælger flotte flise- eller klinkeløsninger. Disse er dog ikke altid de mest praktiske, så du kan med fordel begrænse dem til brusenichen og i stedet male væggene i flotte farver, der kan gå i samspil med resten af rummets æstetik.

Skriv et svar