Have

Sådan får du flotte fliser

1.14KViews

Har du nogensinde oplevet, at dine fliser virker som sunket under jorden? Helt gemt væk bag en levende beklædning af mos og alger, der gør terrassen mere og mere kedelig at se på? Så har du garanteret været offer for flisepest– et fænomen, der hærger og gør livet surt for boligejere, der gerne vil have et pænt udeområde.

Hvordan fjerner du flisepest?

Hvis du har haft flisepest, er det ikke utænkeligt, du er gået til kamp mod den, som så mange andre danskere før dig. Desværre er en udbredt taktik, at man griber en spand med sæbevand eller rensekemikalier og fatter en stivbørstet kost. Herpå starter der en større skrubbekamp, indtil fliserne er fri for den grønne eller hvidplettede overflade. Umiddelbart kan det lyde som en helt legitim måde at gå til værks på, men den er bestemt ikke hensigtsmæssig.

Når du skrubber hårdt på dine fliser, presser du faktisk små riller og revner frem på stenene. Det kan ikke altid ses med det blotte øje, men alger og andre mikroorganismer finder let vej hertil, da det er det perfekte sted at sætte sig og sprede sig fra. Det betyder med andre ord, at dit skrubberi faktisk kun gør situationen værre.

I stedet bør du købe specielt svampedræbende middel og nænsomt gøre din terrasse fri for algerne og de små sporer. Kun på den måde undgår du at gøre situationen værre end den allerede er i forvejen.

Den bedste løsning er dog at ringe efter professionel hjælp. Et firma med speciale i fliserens har ikke bare det rette værktøj til nænsomt at fjerne flisepesten effektivt, men kan også efterbehandle dine sten og fliser, så du ikke allerede sæsonen efter er udsat for nye angreb fra mikroorganismerne.

Efter at have renset dine fliser og skyllet dem helt rene, lader firmaet dine fliser tørre. Herpå bliver de behandlet, hvor de får en coating, der afviser svampen, eftersom den ikke kan fæstne sig til fliserne. Resultatet bliver, at din terrasse står flot fremadrettet – så du kan nyde sommeren i ro og mag, uden at skulle spekulere på rengøring af dine fliser.

Skriv et svar